4. tammikuuta 2025

Mitä blogissa luettiin vuonna 2024?


Kuvakollaasi kirjoitusten kuvituskuvista, ylhäällä kolme kuvaa vierekkäin, alhaalla kaksi kuvaa vierekkäin.

Vuoden 2025 käynnistyttyä tutkin suurella mielenkiinnolla blogini kävijätilastoja kuluneen vuoden 2024 osalta. Minua kiinnosti tietää, kuinka monta kävijää noin puolen vuoden ikäisellä blogillani kuluneen vuoden aikana oli ja mitkä kirjoitukset ovat olleet lukijoiden suosiossa.

Ennen tilastoihin uppoutumista mielessäni oli muutamia kirjoituksia, jotka voisivat olla suosittujen kirjoitusten joukossa. Tilastot eivät kuitenkaan valehtele ja niitä tutkiessani sain arveluilleni vahvistuksen, mutta koin myös yllätyksiä.

Ajattelin, että olisi hauska paljastaa blogin eniten luetut kirjoitukset. Siispä pidemmittä puheitta, tervetuloa paljastuksen ääreen! 


Vuoden 2024 luetuimmat kirjoitukset top 3



Kirjahylly täynnä kirjoja.

1. Kirja vai äänikirja?

Vuoden 2024 luetuimmaksi kirjoitukseksi osoittautui tilastojen mukaan vertailuni kirjan ja äänikirjan hyvistä ja huonoista puolista. Tätä julkaisua kirjoittaessani osasin aavistella, että se saattaisi kiinnostaa lukijoita, mutta en osannut kirjoitushetkellä odottaa sen olevan vuoden päättyessä blogini luetuin kirjoitus.

Luettuani kirjoituksen uudestaan, totean sen olevan rehellinen vertailu kahden erilaisen lukutavan välillä, joka ei kuitenkaan arvota toista lukutapaa toista paremmaksi. Kirjoitus on kannustanut myös blogin lukijoita kertomaan kommenteissa, kumman lukutavan kokevat itselleen mieluisimmaksi.



Kirjan kansikuva.

2. Sugawara Takasuen tytär: Keisarinnan hovineidon päiväkirja

Tilastoja lukiessani olin ihmeissäni, kun näin kirjaesittelyn Keisarinnan hovineidon päiväkirjasta nousseen blogini toiseksi luetuimmaksi kirjoitukseksi. Luulin, että Ikigai- kirjan esittely olisi kolmen suosituimman kirjoituksen joukossa, mutta niin vain Keisarinnan hovineidon päiväkirja kiilasi siitä ohi.

Olen pohtinut syitä kirjoituksen suurelle suosiolle, koska en usko Heian- kauden Japanin olevan kovinkaan suuressa tietoisuudessa tai yleisen mielenkiinnon kohteena suomalaisten lukijoiden keskuudessa. 

Ehkä suuren suosion syynä on nimenomaan sana "päiväkirja". Ihminen on utelias otus, joka mielellään seuraa muiden puuhia. Ehkä sana päiväkirja herätti lukijoiden huomion ja halun saada tietää, mitä Sugawara Takasuen tytär on elämänsä aikana puuhaillut. Uskon, että päiväkirjan kirjoittajan tuntemattomaksi jäänyt nimi on myös lisännyt uteliaisuutta kirjan esittelyä kohtaan.



Kirjat pinossa, viisi kirjaa päällekkäin.

3. Esittelyssä marraskuun kirjastolainat

Luulin etteivät koonnit suuremmista kirjastolainoista olisi niinkään mielenkiintoista luettavaa, mutta sain yllätyksekseni olla väärässä. Marraskuun suuri pino kirjastosta lainatuista kirjoista on kiinnostanut lukijoita ja se näin ollen nousi luetuimpien kirjoitusten top 3:een. 

Suuren suosion syynä on varmasti se, että näissä pikaesittelyissä teen vain pienen pintaraapaisun lainatuista kirjoista. Yhteen kirjaan keskittyvän pidemmän ja syväluotaavamman kirjaesittelyn sijaan kirjoituksen lukija saa kerralla enemmän tietoa useammasta erilaisesta kirjasta. 

Pikaesittelyitä kirjastosta lainatuista kirjoista on hauskaa kirjoittaa, joten aion ehdottomasti  kirjoittaa niitä myös jatkossa.

Lue lisää: Esittelyssä marraskuun kirjastolainat

Loppusanat

Olipas hauskaa kurkistaa blogin tilastoihin ja tarkastella, mitä blogissa on vuonna 2024 luettu. Kuten jo alkutekstissä totesin, Kynä paperia vasten- blogi on vielä lapsen kengissä täytettyään noin puoli vuotta. Tästä huolimatta olen kiitollinen, että lukijoita blogissa riittää ja julkaisuihin on kirjoitettu kommentteja.

Kiitos, kun luet blogiani ja tavataan taas uusien kirjoitusten parissa myös vuonna 2025!

2 kommenttia:

  1. Hyviä, innostavia luku- ja kirjoitteluhetkiä sinulle. Kiitos esittelystä tekstien suhteen. Itsellänikin on kiintoisaa katsoa, mikä teksti nousee ajan takaa suosituksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotan myös sinulle antoisia kirjoitus- ja lukuhetkiä!

      Poista